Na mijn studies (docent aan de pedagogisch technisch hogeschool en sociaal pedagogisch hulpverlener) ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij jeugdzorg Friesland. Als pedagogisch medewerker in een orthopedagogisch behandelingsinstituut  heb ik ruime ervaring opgedaan met jongeren die op allerlei fronten werden belemmerd in hun functioneren. De kwaliteiten van de jongere en uitgaand van het positieve in elk mens was en is voor mij de insteek om aan de slag te gaan. Vanuit het ervarend leren heb ik jongeren begeleid tijdens projecten in Frankrijk.

Na 5 jaar bij jeugdzorg is de stap naar het onderwijs gemaakt; 6 jaar bij mijn huidige werkgever in het middelbaar beroepsonderwijs en daarvoor 6 jaar in het speciaal onderwijs. Als docent vind ik het belangrijk dat de leerling/student de kans krijgt zich te ontwikkelen zowel individueel als in een groep. Dit gebeurt zoveel mogelijk door de individuele jongere het leerproces te laten leiden en in groepen het groepsproces als leidraad te nemen.

Mijn motto is: laat de jongere vertellen en/of ervaren en stuur bij waar nodig. Eigen initiatief blijft langer hangen en is beter dan het te horen krijgen van iemand anders. Verder ben ik zeer oplossingsgericht, vind humor erg belangrijk om te relativeren en ben zeker niet zweverig.

In mijn vrije tijd zijn sportieve uitdagingen erg belangrijk voor me.